Jak udržet řezané květiny v kondici

Květinářství PrahaAby řezané květiny přinášely radost, je potřeba dodržovat určitá pravidla, která zajití prodloužení jejich životnosti. Přinášíme několik základních rad a tipů, jak životnost řezaných květin prodloužit.

RŮŽE

Přinesete-li si kytici růží, určitě pro ni připravte čistou, nejlépe skleněnou vázu s vodou. Pokud byly růže převáženy bez vody, určitě nezapomeňte seříznout stonky šikmým řezem - růže by bez tohoto důležitého úkonu nedokázala nasát vodu přes zaschlý konec stonku a její životnost by se tím opravdu výrazně zkrátila.

Růže jsou velmi náchylné na vznik bakterií ve vodě. Proto vodu u růží vyměňujte denně, nebo použijte výživu pro řezané květiny s baktericidním účinkem, která podpoří plné rozvinutí a vybarvení květů růží. 

GERBERY

 

Stonky gerber je vhodné ponořit na cca 2 hodiny do čerstvé a chladné vody - po tuto dobu je dobré, aby stonky byly ponořeny co nejvíce. Gerbery se nám za to odvděčí pevným stonkem. Následně je ale potřeba, aby gerbery byly ve vodě ponořeny maximálně 2 - 5 cm. Nadměrné množství vody ve váze způsobí u gerber zahnívání stonků.

TULIPÁNY

Tulipány jsou velmi citlivé na teplotu vzduchu a přímé slunce. Čím vyšší teplota, tím se tulipány více rozevírají. Nezapomeňte stonky před vložením do vody seříznout. Povadlé tulipány zabalte do papíru a na několik hodin postavte do čerstvé vody na chladném místě. Nezapomeňte, že tulipán ve váze stále roste.

CHRYZANTÉMY

Chryzantéma je velmi vděčná a nenáročná květina. Dejte si hlavně pozor, aby listy chryzantém nezasahovaly do vody. Při použití výživy pro rostliny dojde k probarvení květů.Kytice k narozeninám

KARAFIÁTY

Jak už bylo řečeno u chryzantém, i u karafiátů je třeba očistit stonky od listů a při přidání výživy do vody Vám bude odměnou vybarvení a rozevření květů.

LILIE

Lilie je velice dekorativní květina s dlouhou životností. Pozor na pyl z pestíků lilií, zůstávají po něm skvrny, které se těžko odstraňují. Proto Vám doporučujeme pestíky z květů odstřihnout.

 

KVĚTINÁŘSTVÍ PRAHA | ROZVOZ KVĚTIN PRAHA | PRODEJ KVĚTIN PRAHA 5